Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Laadpaal huurwoning: voordelen & opties

Elektrische auto’s zijn al jaren in opmars en steeds meer mensen kiezen voor een laadpaal aan huis. Maar hoe doe je dat bij een huurwoning? Wat is er mogelijk voor een laadpaal bij je huurwoning? Hoeveel kost het? En waar moet je nog meer rekening mee houden? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Voordelen laadpaal bij huurwoning
Laadpaal huurhuis: 2 opties
Kosten laadpaal huurwoning
Belangrijke aandachtspunten
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Mag ik een laadpaal installeren bij mijn huurwoning?

Een elektrische auto moet je natuurlijk regelmatig opladen. Hiervoor is een eigen laadpaal bij je woning de ideale oplossing. Bij een koopwoning mag je zelf bepalen waar je deze plaatst. Bij een huurwoning moet je dit eerst overleggen met je verhuurder. Die mag dit alleen weigeren als daar een goede reden voor is. Anders mag je de laadpaal gewoon laten plaatsen. Wie verantwoordelijk is voor de kosten, bespreek je van tevoren met de verhuurder.

Interesse in een laadpaal bij jouw huurwoning? Een erkend vakbedrijf geeft je graag meer uitleg over je opties. Kom gratis en vrijblijvend in contact met installateurs.

laadpaal huurwoning

 

Voordelen laadpaal bij huurwoning

Een laadpaal bij je huurwoning is een goede investering. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over het opladen van je auto. De voornaamste voordelen van een eigen laadpaal:

  • Goedkoper dan publiek laden: bij een laadpaal langs de weg betaal je altijd meer dan nodig is voor het opladen van je auto. Een uitbater wil hier winst uit halen en zal dus meer vragen dan de vaste oplaadkosten. Met een eigen laadpaal bespaar je dus veel geld.
  • Snel & efficiënt: je kan een elektrische auto in principe ook opladen via een stopcontact. Maar handig is het niet. Het opladen duurt dan veel langer en kost ook veel stroom. Een laadpaal is een veel voordeligere optie. Het laden gaat niet alleen sneller, maar is ook veel veiliger.
  • Zorgeloos gebruik: met een laadpunt aan je huurwoning vertrek je altijd met een volle batterij. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken en laad je auto gewoon op wanneer jij dat wil.

 

Laadpaal huurhuis: 2 opties

Als je een laadpaal bij je huurwoning wil, heb je 2 opties. Je kan er zelf een laten plaatsen of je verhuurder neemt dit project voor zijn rekening. Overleg dus eerst goed met je verhuurder voor je een laadpaal laat plaatsen.

 

OPTIE 1 = zelf laadpaal plaatsen

Je kan, in overleg met je verhuurder, zelf betalen voor een laadpaal. Hierbij is het belangrijk om vast te leggen waar de laadpaal komt te staan. Bovendien kan de verhuurder vragen om het laadpunt te laten verwijderen als je de woning verlaat. Als je geen laadpaal mag plaatsen bij je huurwoning en er ook nog geen openbare laadpaal in de buurt is, mag je een aanvraag doen voor een openbare laadpaal. Hier mogen anderen dan ook gebruik van maken.

 

OPTIE 2: laadpaal laten plaatsen door verhuurder

Een verhuurder is niet verplicht om een laadpaal bij je huurwoning te plaatsen. Maar mogelijk ziet hij hier wel de voordelen van in. Daarom is het altijd verstandig om eerst te overleggen met je verhuurder. De verhuurder mag het laadpunt dan laten staan als jij de woning eenmaal verlaat.

 

Laat je laadpaal plaatsen door een vakspecialist!

Om zeker te zijn van een efficiënte laadpaal, laat je deze installeren door een erkende vakspecialist. Deze zal vooraf kijken wat er precies nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een extra stroomgroep. Een specialist geeft je advies op maat en bezorgt je een hoogwaardige laadpaal voor jouw elektrische auto. Bovendien mag je ook bij een specialist aankloppen bij vragen of eventuele storingen.

Wil je jouw laadpaal op een professionele en veilige manier laten plaatsen? Kies dan voor een specialist. Kom vrijblijvend in contact met erkende installateurs.

 

Kosten laadpaal huurwoning

De prijs voor een laadpaal verschilt per project. De richtprijs schommelt tussen € 800 à 3.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Het is vooral afhankelijk van het soort laadpaal, de installatiekosten, eventuele overige werkzaamheden, … Een kort overzicht van de kostenposten in deze tabel:

Soort werkzaamhedenOverige werkzaamhedenKosten (excl. btw)
Laadpaal plaatsen € 500 - 1.200
Installatiekosten€ 300 - 1.900
Graafwerkzaamheden€ 45 per lopende meter
Elektra verzwaren€ 150 - 1.200
Keuring€ 150 - 200
Abonnement€ 6 per maand
Kabels€ 3,50 tot 6,50 per meter

LET OP: bovengenoemde richtprijzen zijn maar een indicatie. Wil je een exacte prijs voor jouw project? Vergelijk dan meerdere offertes! Start je aanvraag hier!

 

laadpaal bij huurhuis

 

Laadpaal huurwoning: aandachtspunten

Een laadpaal bij je huurwoning plaatsen is in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Overleg dit wel altijd eerst met je verhuurder. Daarnaast zijn er nog meer aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Extra groep zekeringkast: mogelijk heb je een extra groep in je zekeringkast nodig voor je laadpaal. Anders kan de bestaande groep overbelast raken, met kortsluiting als gevolg. Bespreek dus van tevoren of dit mag en wie hiervoor moet betalen.
  • Schriftelijke afspraken: wie draait op voor de kosten en waar mag je de laadpaal plaatsen? Het is belangrijk om dit soort afspraken allemaal schriftelijk vast te leggen. Zo kunnen er achteraf geen problemen ontstaan.
  • Locatie laadpaal: heeft jouw huurwoning een stuk eigen terrein waarop de laadpaal kan komen te staan? Dan is dit de beste optie. Is een laadpaal plaatsen niet mogelijk? Dan kan je ook een verzoek indienen bij je gemeente om een openbare laadpaal in je buurt te plaatsen (op voorwaarde dat die er nog niet is).
  • Laadpaal weghalen: mogelijk moet je de laadpaal weghalen als je de woning verlaat. Het is handig om dit vooraf te bespreken, zodat hier geen onduidelijkheid over ontstaat. Hou rekening met de eventuele kosten van het verwijderen van een laadpaal.
  • Eventueel alternatief: mocht het plaatsen van een laadpaal bij je huurwoning niet mogelijk zijn, dan moet je zoeken naar een alternatief. Ga bijvoorbeeld op zoek naar openbare laadpalen in de buurt. Ook kan je je auto onderweg of op je werk opladen, al zal dit waarschijnlijk wel meer geld kosten.

Op zoek naar een erkende laadpaalinstallateur? Via Solvari kom je in contact met meerdere vakspecialisten bij jou in de buurt. Start met vergelijken door het onderstaande formulier in te vullen:

 

 

Waarom kiezen voor Solvari?

Via Solvari vind je de beste installateur voor jouw laadpaal. Bekijk hier de ervaring van deze klant met Solvari en ontvang zelf offertes op maat via het formulier onder de video.

 

 

Laadpaal offertes ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je laadpaal. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend tot 4 prijsvoorstellen van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs